Töitä, opiskelua ja frisbeegolffia

Meillä Novialla on töissä monenlaisia ja monenikäisiä persoonia eri taustoilla ja eri elämäntilanteilla. Tällä kertaa tutustumme Novian yritysmyyntipuolen nuoremman polven edustajaan, Eerikiin. Hän on työskennellyt Novialla nyt reilun vuoden verran ja on suorittanut työn ohella palkallisella oppisopimuksella merkonomitutkintonsa loppuun. Eerikin työtehtäviin kuuluu pelastushelikopteri Aslakin varainhankintaa, M-B osan asiakaspalvelua sekä Proventian puhelinvaihdepäivystystä. Työssään Eerik siis sekä soittaa että vastaanottaa puheluita. Hän on ollut mukana myös valokuitumyynti- sekä yrityskartoitusprojekteissa. Työn ja merkonomiopintojen lisäksi Eerik kilpailee frisbeegolffissa, joten työnkin on tärkeää joustaa aikatauluissa, jotta paketti pysyy kaikinpuolin tasapainossa. Piakkoin Eerik lähtee armeijan harmaisiin suorittamaan asepalvelustaan. Armeijan kynnyksellä kysyimme Eerikiltä itseltään hänen tuntumiaan työskentelystä Novialla.

Miten päädyit Novialle töihin?

Merkonomin tutkinnon työharjoittelujakso oli alkamassa ja jostain piti saada hommia. Myyntihommia tuli etittyä, koska se ala kiinnostaa. Usiammasta vaihtoehdosta Novia valikoitui parin muun ohella mielenkiintoisimmaksi paikaksi ja päädyin tätä kautta hakemaan Novialle töihin ja sain paikan.

Minkälaisia asioita olet oppinut Novialla?

Myynnistä tietysti erityisesti olen oppinut paljon. Tämän työn kautta on oppinut lukemaan ihmisiä paljon paremmin. Osaa helpommin aistia ihmisten sanomisien todellisia tarkoituksia. Vuorovaikutustaidot ovat parantuneet. Ja koulutehtävien suorittaminen myyntitöiden ohella on antanut minulle näkemystä paljon myös markkinoinnista.

Myyntitykki elementissään

Kuvaile tavallista työpäivääsi

Kasiksi tulen hommiin ja aamu alkaa yleensä sillä, että alan tekemään uusasiakashankintaa sekä vastaamaan asiakaspalveluprojektin puheluihin. Yhteinen aamupalaveri pidetään joka päivä 10:15. Aamupalaverissa käydään läpi mm. edellispäivän tulokset ja onnistumiset ja että miten yleisesti on tiimillä mennyt. Siinä pääsee samalla moikkaamaan myös etätyöntekijöitä, joita ei muuten toimistolla päivän aikana näe. Sitten loppupäivä tehdään kauppaa, ja tietysti siellä on ruokatauko ja kahvitauot välissä sekä joskus satunnaisia palavereja. Jos myynnit meinaa mennä heikosti, niin sitten käydään tiiminvetäjän kanssa asioita läpi. Etitään syyt miksi myynti ei ole kulkenut ja lähdetään sparraamaan näitä asioita, jotta saadaan homma toimimaan. Työpäivä laitetaan pakettiin klo 16 ja sitten lähetään harrastusten pariin.

Olet armoitettu SM-tason frisbeegolffari. Miten kokopäivätyön, koulun ja kilpaharrastuksen sovittaminen on mielestäsi onnistunut Novialla?

Tämä on onnistunut Novialla tosi hyvin. Olen kiitollinen, että olen saanut tarvittaessa joustoa työaikojen ja vapaiden suhteen silloin kun on ollut joku kisareissu tai on pitänyt reenata jotain tärkeää kisaa varten. Opiskeluihin on saanut aina aikaa, kun sitä on tarvinnut ja näyttötöihin on saanut aina tukea esihenkilöiltä.

Minkälaisia vinkkejä antaisit aloittelevalle Novialaiselle?

Se työsuhteen alku on ehdottomasti vaikein osuus, siinä ei missään nimessä kannata luovuttaa vaikka työ vaikealta tuntuisikin. Siitä kun pääsee yli ja oppii työn paremmin, niin aika nopeaa pääsee asian ytimeen kiinni, että miten sitä myyntiä tehdään. Sitten kun osaamista alkaa kertymään, niin työkin tuntuu helpommalta ja se näkyy tietenkin tuloksissa.

Mikä on parasta Novialla?

Tähän on helppo vastata, ehdottomasti työkaverit. Huumori lentää hyvin ja tosi nopeasti pääsi porukkaan mukaan heti alkuvaiheessa. Työ kuitenkin välillä on aika raskasta, niin helpottaa kummasti kun työkaverit tsemppaa ja heittää hyvää läppää ympärillä.

Eerik tosiaan lähtee vuoden alussa armeijaan, joten hänen penkkinsä vapautuu ja nyt haemme Aslakin varainhankintatiimiin uutta tulokasta. Olisiko juuri sinusta tai tuttavastasi tähän työtehtävään? Jos työtehtävä kiinnostaa, voit lukea siitä tarkemmin täältä.