fbpx

Ville tekee osa-aikatöitä Novialla

Ville on 25-vuotias nuori mies, joka tekee osa-aikatöitä Novialla. Ville tykkää vapaa-ajalla muun muassa pelailla videopelejä ja ruuanlaitto on myös lähellä sydäntä. Ville viettää mielellään aikaa myös kavereiden kanssa.

– Milloin aloitit Novialla?

Aloitin työt kesätyöntekijänä kesäkuussa vuonna 2016. Opiskelin silloin prosessitekniikkaa ja sähkö- ja automaatiotekniikkaa. Kesällä tosiaan olin kesätyöläisenä ja syksyllä opintojen jatkuessa aloin tekemään aluksi kolmena iltana viikossa osa-aikatöitä. Myöhemmin lisäsin töiden määrää oman opiskelu -lukujärjestyksen mukaan.

– Miten opiskelun ja työn yhteensovittaminen onnistui? Oliko rankkaa tehdä töitä ja opiskella yhtä aikaa?

Ei ollut rankkaa, ihan hienosti onnistui yhdistää työ ja opiskelu.

Osa-aikatöitä Novialla

–  Teet Novialla varainhankintaa Lapin Pelastushelikopterin tuki ry:lle eli Aslakille ja teetkin siinä tosi hyvää tulosta. Mitä olet tykännyt työstäsi? Miten rohkaisisit työnhakijoita, jotka ehkä miettivät, että löytyykö itseltä rahkeita tähän työhön?

Välillä kaikilla on sellainen päivä, että haluaisi vain jäädä kotiin notkumaan, mutta Aslak -varainhankinta on kyllä työnä sellainen, että se tosissaaan motivoi ja työstä itsestään saa rohkeutta tehdä sitä. Työ on tärkeää ja ihmisten auttamiseen osallistuminen on hyvä motivaattori. Asiakkaiden kanssa on mukava rupatella ja yleensä suurin osa heistä onkin juttutuulella, varsinkin jos myyjä on osannut leppoisasti aloittaa puhelun.

– Sait tiiminvetäjän kesäloman aikana maistaa vastuuta tuuramalla häntä, minkälaisia ajatuksia heräsi?

Hyvät fiilikset jäi. Hetken aikaa harkitsin, kun vapaaehtoista tähän hommaan etsittiin, ja sitten nostin käpälän pystyyn, että mä hoidan! Oli mukava saada vastuuta ja päästä auttamaan kesätyöntekijöitä myyntiuran alussa.

– Mikä on suunnitelmasi yleensä elämässä ja työelämässä? Mikä sinusta tulee isona?

Aiemmin luulin, että tekniikan ala olisi oikea valinta, mutta nyt olen alkanut miettiä, että sittenkin myyntiala tai vastaava olisi se oikea vaihtoehto minulle. En tiedä vielä aivan tarkalleen, mitä se olisi.

– Minkälaiset jatkosuunnitelmat sinulla on?

Aion vielä jonkun aikaa tehdä täysipäiväisesti myyntityötä ja ensi vuoden syksyllä olisi tarkoitus aloittaa jälleen opiskelu ja tehdä sen ohessa osa-aikaisena töitä Novialla.

– Entäs työkaverit, mitä mieltä olet novialaisista?

Kaikki on kyllä tosi mukavia! Hyvin tullaan juttuun ja välillä nähdään työn ulkopuolellakin. Hyvä porukka! Se vaikuttaa tosi paljon viihtymiseen ja työssä jaksamiseen ja auttaa eteenpäin huononakin hetkenä.

– Mitä sanoisit opiskelijoille, miksi kannattaa tulla tekemään osa-aikatöitä Novialle opiskelujen ohella?

Ennen kaikkea sen takia, että täältä saa sitä erittäin tärkeää työkokemusta ja toiseksi sen takia, että työssä tienaa rahaa. Kun edes vähän tienaa enemmän rahaa, kuin pelkkä opintotuki, niin elämä on mukavampaa. Voi syödä muutakin kuin nuudeleita…:)

Moni ajattelee, että ei halua ikinä tehdä työkseen puhelinmyyntiä. Myyntiosaamisesta on kuitenkin aina hyötyä tulevaisuutta ajatellen!

Katso avoimet työpaikat Täytä työhakemus

Liity rekrytoinnin uutiskirjelistalle