fbpx

Vuoden Novialainen – Ari Seppä

Vuoden Novialainen – Ari Seppä

Ari Seppä on Novialla työskentelevä myyntineuvottelija. Ari tunnetaan työyhteisössä ikuisena muiden tsemppaajana sekä loputtomien puujalkavitsien ja sananmuunnosten viljelijänä. Ari ammentaa kokemuksestaan vinkkejä ja tsemppiä työkavereiden arkeen ja pitää huolen siitä, että vieruskaveri muistaa ylittää itsensä joka päivä. Pikkujouluja ennen Novialaiset äänestivät vuoden Novialaisen ja pikkujouluissa saimme kunnian julkistaa äänestyksen tuloksen, jossa Ari oltiin äänestetty vuoden Novialaiseksi. Otettiin tämä soittosalin mestari haastatteluun ja kyseltiin tuntemuksia ja kuulumisia palkinnon jälkeen.

Ari, onneksi olkoon. Miltä tuntuu?

Hyvälle. Sekä itseni, että muiden puolesta. Luulen, että ihmiset äänestivät minua, koska olen ollut täällä vuosia ja olen kasvanut näiden vuosien aikana tässä ympäristössä niin Novialaiseksi kuin olen. Tarkoitan sitä, että kun teen hyvien tyyppien kanssa töitä päivästä toiseen, niin väistämättä itsekin muutun koko ajana paremmaksi työkaveriksi.

Kerro vähän sinun historiastasi Novialla.

Ensi keväänä tuleekin jo seitsemän vuotta talossa täyteen. Minulla oli omassa elämässä aika hankala tilanne, kun tulin tänne töihin ja tuntuu siltä, että Novia oli itselleni melkein kuin pelastus. Tulin aikanaan kuluttajamyyntiin operaattoripuolelle. Siirryin yritysmyyntiin puolisentoista vuotta sitten ja siellä teen töitä nytkin.

Mitä sinun mielestäsi on Novialaisuus?

Novialaisuus on minusta sitä, että saa olla oma itsensä ja ennen kaikkea yhdessä tekemistä. Kun tehdään, niin ne onnistumiset tulee siitä, että saa energiaa toisilta ja antaa sitä myös takaisin toisille. Se, että saa olla oma itsensä, hyvine ja huonoine puolineen. Tietenkin kaikkia iloja ja onnistumisia sekä tietty muiden tsemppaamista ja kannustamista. Niiden lisäksi se on tärkeää, että silloin kun on hankalampaa, niin siitäkin voi puhua ja sitten taas jaksaa jatkaa kovaa tekemistä.

Sinua näkee Ari naama mutrussa todella, todella harvoin. Hymy taas on melkeimpä tavaramerkkisi. Sinut tunnetaan myös aivan jäätävän ahkerana kaverina ja välillä sinua saa repiä korvista, että maltat lähteä tauolle. Mistä ihmeestä sinä ammennat tuon uskomattoman asenteen?

Se tulee varmaan sieltä, että Novia maksaa aivan mielekästä palkkaa tehdystä työstä. Näillä tekemisillä saa mahdollisuuden tehdä elämässä sellaisia asioita, mitä on aina halunnut ja mitä haluaa tehdä jatkossa. Tietty myös porukka ympärillä tsemppaa ja kannustaa. Sieltä se tulee!

Asiakaskunta jota työssäni kohtaan, on myös sellainen voimavara, jonka keskellä jaksaa. Jokainen asiakas on erilainen ja on mukava kohdata heidät siellä heidän omalla tontilla, jutella kuulumisista ja pieni huumorin pilke silmäkulmassa joskus jopa kertoa omia juttuja.

Iloitsen myös aivan älyttömästi toisten onnistumisista. Kun muut onnistuu, niin tulee itselle hyvä mieli ja sitten ajattelen, että omat onnistumiset on myös yhtä tärkeitä muille. Meitä on niin paljon erilaisia tekijöitä täällä töissä, että se on myös suuri vahvuus. Ympärillä kuulee ja näkee paljon sellaista, mitä ei itse ole tai osaa ja ehkä sitä sitten myös alkaa tavallaan tavoitella. Muiden jutuista on helppo poimia tapoja ja niksejä myös itselle.

Novialla kaikki tuntevat sinut myös myyntiennätyksistä, joita olet laittanut uusiksi useammassakin projektissa. Miten kuvailisit itseäsi myyjänä ja mitä ovat sinun salaisuutesi onnistumisiin?

Helpottaa kovasti, kun saa olla oma itsensä myyntitilanteissa. Sitten kun tietää, että työstä minkä tekee saa hyvän palkan niin on motivaatio myydä enemmän. Tietenkin se ahkeruus on ihan välttämätöntä ja oman ajankäytön hallinta. Jos pitäisi kolme tärkeintä ominaisuutta mainita, niin sanoisin ahkeruuden kolmesti. Ahkeruuden lisäksi olen myös tosi sinnikäs ja jaksan tehdä töitä aina ihan täysillä.

Tietenkin täytyy minun pitää pystyä myös seisomaan sen asian takana, mitä myyn 110-prosenttisesti. 100-prosenttia ei riitä. Uskon myös aina siihen tekemiseen, että oma työ tuottaa tulosta. Olen myös itse aina kiinnostunut niistä tuotteista, mitä myyn ja opiskelen jatkuvasti lisää tuotteista, jotta osaan kertoa niistä sitten myös asiakkaille.