fbpx

Case-esimerkit Valokuitu

Meillä Novialla on vankka kokemus internet- ja maksu-tv -palveluiden myynnistä. Olemme toimineet vuosia niin valtakunnallisten isojen operaattoreiden kuin paikallisten seutuverkkojen myyntikumppanina. Asiakkaitamme paikallisissa valokuitukampanjoissa ovat esimerkiksi Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy, Iisiverkko, Osuuskunta Utakuitu, Pyhänet Oy, Osuuskunta Kymijoen Kyläkuitu ja Keski-Suomen Valokuituverkot Oy .

Perinteinen puhelinkontaktointi on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi seutuverkkojen asiakashankinnassa. Muutamissa kampanjoissa myyntityötä on tehostettu chat-asiakaspalvelulla. Kampanjoiden onnistumisen kannalta kriittisiä tekijöitä ovat muun muassa:

  • hyvin koulutetut myyjät, jotka osaavat kertoa ytimekkäästi palvelun hyödyt ja yksityiskohdat
  • tehokkaat myynnin työkalut ja ammattitaitoinen myynninohjaus
  • päämiehen sitoutuminen yhteistyöhön
  • asiakkaiden näkökulmasta houkutteleva ja selkeä kampanjahinnoittelu
  • monikanavainen myynti

Tässä pari case-esimerkkiä valokuitukampanjoistamme

Iisiverkko

Iisiverkko on Iin Energian liittymäpalvelu, joka tarjoaa alueellaan huippunopeat nettiyhteydet kotitalouksille, mökkiläisille, taloyhtiöille ja yrityksille.

Yhteistyömme Iisiverkon kanssa alkoi keväällä 2017, kun Iisiverkon varsinaiset rakennustyöt olivat käynnistymässä kesän alussa. Iisiverkko lanseerasi erittäin edullisen ennakkoliittymishinnan asiakkaille, jotka liittyvät valokuituverkkoon ennen kuituverkon rakentamista omalle alueelleen.

Yhteistyön tavoitteena oli saada mahdollisimman paljon tilauksia sisään tällä ennakkohinnalla. Novian kokeneet myyjät tekivät työtä käskettyä ja kauppoja alettiin solmia vauhdilla – pitkälti yli 100 tilauksen kuukausitahdilla. Kauppoihin päästiin lähes joka kolmannen tavoitetun asiakkaan kanssa.

“Odotuksemme puhelinmyynnin tehokkuudelle olivat mielestämme jo ennakkoon kovat, mutta myynnin tehokkuus pääsi tästä huolimatta yllättämään meidät positiivisesti. Novian puhelinmyyjien ammattitaito ja paneutuminen myytäviin tuotteisiin on ollut ihailtavalla tasolla, eikä meidän ole tarvinnut tilaajana olla oikomassa liian ruusuisia myyntipuheita asiakkaillemme. Voimme nyt saadun kokemuksen perusteella lämpimästi suositella Novian puhelinmyyntiä muille seutuverkkoyhtiöille.”

Samuli Mäenpää, Projektipäällikkö, Iisiverkko

PyhäNet Oy

PyhäNet Oy on Pyhäjärven kaupungin, Haapajärven kaupungin ja Kärsämäen kunnan omistama verkkoyhtiö, joka on rakennuttanut huippunopean valokuituverkon Pyhäjärven ja Kärsämäen kuntien alueelle.

PyhäNetin ja Novian yhteistyö käynnistyi syksyllä 2016. Syksyn aikana kontaktoitiin useaa erilaista asiakaskohderyhmää PyhäNetin toiminta-alueella:

  • Asiakkaita, jotka olivat aiemmin liittyneet valokuituverkkoon, mutta joille ei vielä oltu aktivoitu internetpalveluita käyttöön.
  • Asiakkaita, joilla oli valokuitu käytössä 10-megaisena ja se haluttiin päivittää 100-megaiseksi.
  • Asiakkaita, jotka eivät olleet vielä liittyneet valokuituverkkoon.
  • Kampanjoinnin hit rate oli noin 20 %.

Parin kuukauden tauon jälkeen puhelinkontaktointia jatkettiin keväällä 2017 jälleen sekä aktivointikampanjalla että täysin uusien asiakkaiden kanssa.

PyhäNetin toimitusjohtaja Hanne Nivala kuvailee yhteistyötä kanssamme seuraavasti:

“Laatu, ammattitaito ja yhteistyön sujuvuus olivat tärkeitä kriteereitä valitessamme kumppania puhelinmyyntiin. Emmekä joutuneet pettymään – päin vastoin. Myynnin suunnittelu ja projektointi käynnistyi ripeästi, Novian myyjät olivat motivoituneita puhelinmyynnin asiantuntijoita. Yhteistyö projektipäällikön kanssa sujui mutkattomasti ja myyntikeissien raportointi oli tehokasta ja huolellista.”

Kun tarvitsette huippunopeille valokuituliittymille huipputehokasta myyntitiimiä, ottakaa yhteyttä meihin!

Ota yhteyttä

(Alkuperäistä blogitekstiä on päivitetty 27.11.2018)