Koulutuskeisari Mikko yhdistää opinnot ja työn

Työskentely Novialla osa-aikatyössä tukee opiskelua

Novialla on osa-aikatyössä monia opiskelijoita. Jokainen heistä tekee töitä oman lukujärjestyksensä määrittelemissä rajoissa, joko päiväsaikaan tai iltapainotteisesti.

Opiskelijalle on tärkeää, että koulussa opittuja taitoja pystyy myös käytännössä käyttämään ja kehittämään. Niinhän sitä usein sanotaan, että tekemällä oppii ja kun pääsee opitut teoriat ottamaan käytännössä käyttöön, niin oppii varmasti vielä paremmin.

Mikko on onnistunut ottamaan kaiken hyödyn irti työskentelystä Novialla, sillä hän suoritti opintoihin kuuluvan harjoittelun työssä ollessaan.

Mikko, mitä opiskelet ja missä vaiheessa opintosi ovat?

Opiskelen liiketaloutta Oulun ammattikorkeakoulussa. Aloitin vuonna 2013 ja nyt opiskelut ovat loppusuoralla, oikeastaan olen opparia sekä viimeisiä kursseja vaille valmis.

Kauanko olet ollut Novialla?

Novialla oon ollut yhteensä noin yksi ja puoli vuotta töissä.

Mitä projekteja teet Novialla?

Myyn Oulun kauppakamarin koulutuksia ja näkyvyyttä Oulun kauppakamarin vuosikirjaan, varainhankintaa pelastushelikopteri Aslakille, myyn valokuitu-liittymiä ja buukkaan urheiluseuroille asiakastapaamisia. Näihin on kuulunut esimerkiksi Oulun Kärpät, Mikkelin Jukurit ja muita urheiluseuroja.

Mikä on ollut mielekkäin projekti?

Ehdottomasti urheilubuukkaus. Niissä siis sovitaan asiakastapaamisia myyntiedustajille ja niihin suhtaudutaan tosi hyvin. Ne on myös mukavia kun urheiluseuroja arvostetaan paljon ja näissä yritykset näkee, kuinka paljon urheiluseurojen kanssa tehty yhteistyö lisää yrityksen näkyvyyttä. Oulun kauppakamarin kampanjoista olen myös tykännyt paljon.

Miten olet kokenut työskentelyn ja opintojen yhteensovittamisen?

Se on onnistunut loistavasti, sain esimerkiksi suorittaa harjoittelun täällä ja siinä oli vielä plussana se, että sain tehdä sen palkallisena. Käytännössä siis suoritin minun opiskeluja täällä. Tällä hetkellä suoritan ruotsinkurssia perjantaisin, muuten olen kokopäiväisesti töissä ja tällainen järjestely on onnistunut hyvin.

Miten uskot Novialta saadun työkokemuksen soveltuvan opiskelemallasi alalla?

Minä tosiaan opiskelen markkinointia ja sitähän tämä työ on sen haastavimmassa muodossa. Tuota puhelinmyyntiä kun tekee uusille asiakkaille, niin kyllä se on reippaasti se haastavin markkinoinnin muoto, eli kun tätä tekee niin varmasti osaa sitten tehdä kaikkea muutakin mikä liittyy markkinointiin.

Käytännön työnteko on tärkeä tuki opiskelulle. Tule sinäkin laittamaan teoriat töihin – tienaat rahaa siinä samalla! Lue lisää: Novia työpaikkana ja Ellenin tarina osa-aikatyöstä Novialla.

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa: Novian Facebook ja Novian Instagram.

Katso avoimet työpaikat Täytä työhakemus