Mikä ihmeen tiedekummi?

Mikä ihmeen tiedekummi?

Suomessa on kaksi tiedekeskusta: Tiedekeskus Heureka Vantaalla ja tiedekeskus Tietomaa Oulussa. Molemmat tiedekeskukset tarjoavat hienoja mahdollisuuksia lapsille ja lapsenmielisille tutkia maailmaa tieteellisestä näkökulmasta. Tiedekeskuksissa vierailijat pääsevät osallistumaan, kokeilemaan ja tekemään asioita itse ja siksi oppiminen on paljon tehokkaampaa kuin pelkästään kirjoista lukemalla. Tiedekeskusvierailu todella edistää oppimista ja innostaa lapsia eteenpäin esimerkiksi matematiikan, fysiikan ja kemian opiskelussa!

Sekä Heureka että Tietomaa ovat lähialueiden kouluissa haluttuja luokkaretkikohteita. Harmillisesti monessa koulussa luokkaretkien toteuttaminen on kuitenkin prioriteettilistan hännillä ja niukat rahat on käytettävä ensisijaisesti tavallisen opetuksen järjestämiseen koulussa. Tiedekummi-kampanjoilla toteutetaan koulu- ja eskariluokkien oivaltavia oppimisretkiä Heurekaan ja Tietomaahan.

Tiedekummi-yritys on hyvällä asialla

Novian tiedekummi-tiimi kontaktoi yrityksiä sekä Oulun seudulla että pääkaupunkiseudulla tiedekummi-tempauksen nimissä. Tarkoituksena on löytää yrityksiä, jotka haluavat tukea koululaisten oppimista ja lähteä mukaan tiedekummiksi. Tiedekummi-yritys sponsoroi koululuokan päiväretken kuljetuksineen tiedekeskukseen ja saa halutessaan kohdistaa vierailun tietylle koululle tai tietylle luokalle. Tiedekummi-yritykset saavat vastineeksi käyttöönsä tiedekummi-logot ja mukaan lähteneet yritykset listataan tiedekeskusten tiedekummi-sivuilla. Molempia tiedekummi -kampanjoita on tehty jo usean vuoden ajan ja se tarkoittaa sitä, että tuhansia koululaisia on päässyt oppimisretkelle Tiedekummi-yritysten tukemina.

Novian Tiedekummi-tiimi motivoituu lasten auttamisesta

Novian tiedekummi-tiimissä tehdään töitä kovalla asenteella ja tiimin tavoite on korkealla. Myyjiä motivoi oman onnistumisen lisäksi se, että he saavat olla mukana lasten opiskelua edistävässä kampanjassa. Kuvassa tiedekummi-myyjät Lotta ja Joni tutustumassa Oulun Tietomaahaan syksyllä 2018.

Tiedekummi -tiimi Tietomaassa

Tiiminvetäjällämme Ristolla on pitkä kokemus tiedekummi-myynnistä. Tiedekummi-myyjien puhelut otetaan yrityksissä vastaan hyvin ja moni yritys innostuukin lähtemään mukaan tärkeän asian puolesta, Risto kertoo. Myös myyjät suhtautuvat Riston mukaan kampanjaan erityisen lämpimästi, sillä kukapa ei haluaisi vaikuttaa positiivisesti koululaisten oppimiseen.

Kiinnostuitko? Lue lisää tiedekummeista Heurekan ja Tietomaan tiedekummisivuilta. Jos olet merkityksellistä myyntityötä vailla, niin hae mukaan tiedekummitiimiin!

Heurekan tiedekummit Tietomaan tiedekummit Myyjäksi tiedekummi -tiimiin