fbpx

Villen urapolku – Osa-aikaisesta kuluttajamyyjästä tiiminvetäjäksi

Villen urapolku – Osa-aikaisesta kuluttajamyyjästä tiiminvetäjäksi

Esimiesten palkkaaminen Novialle on vuosia pohjautunut ajatukseen, että on helpompaa opettaa hyvälle Novialaiselle esimiestaitoja, kuin opettaa hyvälle esimiehelle Novialaisuus. Novian nykyisistä esimiehistä ja johtoryhmästä kaikki ovat aloittaneet uransa Novialla myyjinä, jotkut osa-aikaisina ja toiset kokoaikaisina, edeten askel kerrallaan kohti vastuullisempia tehtäviä.

Ihmiset tapaavat vastata heille annettuun vastuuseen kasvamalla, kommentoi Novian toimitusjohtaja Lippo Mikola, joka on itsekin aloittanut yrityksessä kesätyöläisenä 1994.

Esimiestyöhön siirtyminen ei tietenkään tapahdu yhdessä yössä. Novian vastuupolku, alkaa oman myyntityön ohessa tehtävästä kannustamisesta ja esimerkin näyttämisestä. Tässä vaiheessa titteli muuttuu myyntineuvottelijasta vastuumyyjäksi. Vastuumyyjän rooli kasvaa varsin luonnollisesti kohti suurempaa roolia ja seuraava tehtävänimike on tiiminvetäjä. Tiiminvetäjän rooliin kuuluu ennen kaikkea tiimin päivittäinen ohjaaminen, osallistuminen rekrytointiin ja tiimitason kehittäminen. Myyntipäällikkö on tiiminvetäjien esimies ja vastaa Novialla kokonaisvaltaisesti myynnin kehittämisestä ja johtamisesta.

etenemismahdollisuudet novialla ovat monipuoliset

Villen urapolku

Tutustuimme Novian blogissa vuosi sitten Villen työskentelyyn Novialla. Tuolloin Ville yhdisti opiskeluita ja työtä myyntineuvottelijana osa-aikaisena työntekijänä. Ville oli saanut juuri ensimmäiset kokemukset tiiminvetämisestä, tuuraamalla silloista iltavuoron tiiminvetäjää kesälomien aikana. Sittemmin Ville on toiminut tiimin vastuumyyjänä ja ottanut koko tiimin vetovastuun vuoden 2019 alusta.

Miten asettuminen uuteen rooliin on sujunut?

Oikein hyvin. Pikku hiljaa, askel askeleelta, uusia asioita opetellessa.

Urakehitys on ollut vauhdikasta viime aikoina, minkälaista valmennusta olet saanut vastuun kasvaessa?

Aina tarpeen vaatiessa voi kysyä vinkkejä kokeneemmilta, erityisesti myyntipäälliköltä. Viikoittain istutaan yhdessä alas ja mietitään miten asioita kannattaa hoitaa.

Minkälainen esimies olet / haluat olla?

Olen esimiehenä aika rento ja jopa tiimiläisten kaveri. Tämä johtunee siitä, että nousin nykyiseen tehtävääni tiimin keskeltä. Haluan kuitenkin asettaa selkeät rajat ja tavoitteet, joista ei lipsuta. Pyrin aina johtamaan ihmisiä henkilökohtaisella tasolla. Kun menee hyvin kehun reilusti ja jos homma ei toimi, niin mietitään yhdessä miten asioita voi tehdä paremmin. Minulle on tärkeää, että tiimiläiseni voivat kokonaisvaltaisesti hyvin – silloin jaksaa tehdä töissä hyvää tulosta päivästä toiseen!

Minkälaisia terveisiä haluat lähettää uransa alkuvaiheessa oleville henkilöille, joilla on halukkuutta päästä urallaan vastuullisempiin työtehtäviin?

Minä itse lähden aina ajatuksesta, että jos jokin menee huonosti, ei saa hakea syyllistä muualta vaan pitää katsoa peiliin ja pohtia, miten voi olla itse parempi ja kehittyä. Pitää siis keskittyä ratkaisuihin, ei ongelmiin. Kun kehitystä alkaa tapahtumaan pikkuhiljaa, pitää uskaltaa kertoa esimiehilleen, että on innokkuutta tehdä myös vastuullisempia tehtäviä. Jostain pitää lähteä liikkeelle ja kun itse kehittyy hyväksi työtehtävissä, niistä on helpompi antaa vinkkejä ja kehittää kavereitakin.

Villen tiimiissä on muuten työpaikkoja auki. Jos olet etsimässä töitä, tutustu ihmeessä avoimiin paikkoihin!