fbpx

Hermanille joustavat työajat mahdollistavat työn ja opiskelun yhteensovittamisen

Novialaiseen arvomaailmaan kuuluu, että työn ja muun elämän yhteensovittamisen täytyy sujua mutkattomasti. Novialla onkin töissä paljon opiskelijoita, jotka hankkivat työkokemusta tulevalle työuralleen ja tienaavat leveämpää leipää opintojen ajaksi. Jokainen opiskelija sovittaa työajat omaan lukujärjestykseensä sopivaksi. Työvuoroja voi tehdä joko iltaisin, päivisin tai kummassakin vuorossa.

Nuorelle työuransa alkuvaiheessa on tärkeää hankkia työkokemusta joka helpottaa työllistymistä opintojen jälkeen. Monelle entiselle Novialaiselle onkin tarjoutunut upeita työuria opintojen päätyttyä – työnantajat osaavat arvostaa myyntiosaamista alalla kuin alalla.

Herman on työskennellyt kesän Novialla kokopäiväisenä myyjänä ja lukuvuoden alettua yhdistänyt työt ja opinnot. Kysyimme Hermannilta, miten yliopisto-opinnot ja työ Novialla sopivat yhteen.

Mitä opiskelet ja missä vaiheessa sinulla on opinnot?

Opiskelen historiaa Oulun Yliopistossa neljättä vuotta. Kandin juhlia olisi tarkoitus viettää piakkoin.

Miten päädyit töihin Novialle?

Keväällä opiskeluissa oli sellainen tilanne, että luentoja oli vähän, niin arvelin että olisi hyvää aikaa tehdä töitä. Halusin myös tienata itselleni vähän mukavampaa elämää. Tietysti ajattelin myös työkokemusta tulevaisuutta varten. 

Huomasin Novian nettisivuilta Aslakin varainhankinta-projektin, joka vaikutti mielenkiintoiselta ja päätin hakea. Kaveri myös kehotti, että puhelinmyyntiä kannattaa kokeilla ainakin kerran elämän aikana.

Miten yhteensovitat koulun ja työn?

Nyt teen töitä osa-aikaisena: iltavuorossa maanantaisin ja tiistaisin ja päivävuorossa perjantaisin. Käyn monesti luennoilla alkuviikosta ennen työvuoroja ja keskiviikkoisin ja torstaisin kerkeän tehdä luentojen lisäksi muita opintoihin liittyviä tehtäviä. Työn ja opiskelun yhteensovittamisessa ei ole ollut haasteita.

Herman on nykyisin Villen (vasemmalla) tiimissä. (Teksti jatkuu kuvan jälkeen)

Myyntituloksesi ovat olleet nousujohteisia ja viime kuussa tulikin oma kuukausimyyntiennätys. Mitä vinkkejä antaisit muille, jotka haluavat kehittyä myyjinä?

Ainakin kannattaa nauraa. Itselleni oli aluksi vaikeaa rentoutua asiakastilanteissa. Nyt olen päättänyt pysyä itse rentona ja välttänyt liian väkinäistä kaupantekomoodia. Lähden puheluihin pitämään hauskaa asiakkaiden kanssa. Olen huomannut, että tällä tavoin saan asiakkaat rentoutumaan ja saan tehtyä parempaa tulosta.

Tässä työssä ei voi myöskään olla liian herkkähipiäinen. Joskus vastaan tulee vaikeita tilanteita, mutta niistä pitää vaan mennä hyvillä mielin eteenpäin ja suhtautua rennosti seuraavaan asiakkaaseen.

Mikä on ollut parasta työskentelyssä Novialla?

Ilmapiiri. Kaikki työkaverit on tosi mukavia ja toimistolla on rento tunnelma. Minulla ei ole vielä paljoa työkokemusta, mutta muihin työpaikkoihin verrattuna täällä on hauskempi ilmapiiri.

Miten luulet hyötyväsi Novialla hankkimastasi osaamisesta tulevalla työurallasi?

Ainakin olen oppinut aikatauluttamaan omaa elämääni ja työntekoa. Myyntityö on myös pakottanut tulemaan ulos kuorestani ja olen saanut karistettua ujoutta pois. 

Tiimityöstä olen oppinut myös paljon. Vaikka varsinaiset myyntitilanteet hoidetaan yksin, meillä on tiimitavoitteet ja käydään joka aamu asioita yhdessä läpi. Sekin, että näkee kun muut onnistuu nostaa oma fiilistä ja täällä on kyllä oppinut iloitsemaan muiden onnistumisesta!