fbpx

Saran työpäivä koostuu monipuolisista myyntitehtävistä

Novialla työn sisältö räätälöidään mahdollisimman pitkälti työntekijän omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Asiakashankintatiimissä on tyypillistä, että työntekijä työskentelee samalla viikolla useamman projektin parissa. Asiakashankintatiimissä työ pitää sisällään buukkauksen lisäksi asiakaskartoituksia, asiakaspalvelua tai erinäköisiä myyntiprojekteja, henkilön osaamisen ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Tämä mahdollistaa jatkuvan uuden oppimisen ja muuten rutiiniluontoisen työnsisällön monipuolistamisen. Työntekijä voi nopeasti kerryttää kokemusta jopa kymmeniltä eri toimialoilta asiakashankinnan eturintamalta.

Sara aloitti Novialla keväällä 2019 ja on näyttänyt jo tässä ajassa muuntautumiskykynsä projektista toiseen. Sara on työskennellyt muun muassa pelastushelikopteri Aslakin varainhankinnassa, erilaisissa B2C buukkaus-projekteissa, kartoittanut yritysten ja kuluttajien tarpeita informaatio- ja tuotantoteknologioista sekä myynyt kauppakamareiden koulutuksia ja mediatilaa.

 

Kerro vähän itsestäsi

Olen Sara, 21. Vapaa-ajalla vietän paljon aikaa liikunnan parissa ja opiskelen osa-aikaisesti ravintoneuvojaksi.

Kuvaile sinun tavallista työpäivää

Tavalliseen työpäivään kuuluu useiden eri kampanjoiden hoitamista. Yleensä teen ainakin pelastushelikopteri Aslakin tukituotemyyntiä ja sen jälkeen siirryn muihin projekteihin. Työ voi olla uusien asiakkaiden hankkimista tai vanhoihin asiakkaisiin palaamista. Viime aikoina olen tehnyt paljon Oulun kauppakamarin mediamyyntiä ja Raumalaisen valokuituhankkeen asiakastarvekartoitusta.

Oletko viihtynyt Novialla? Mikä on parasta täällä?

Olen viihtynyt, siitä varmasti kertoo se, että olen ollut täällä kuitenkin jo puoli vuotta. Parasta on työilmapiiri, joka on tosi tsemppaava ja tukee oppimista. Se on myös kiva, että työn sisältö on monipuolista ja vaihtelevaa. Täällä on myös mahdollista kehittyä paljon, ihan tietenkin omissa työtehtävissä, mutta myös tulevaisuutta ajatellen. Uskon, että myyntitaidoista on hyötyä myös tulevissa työtehtävissä.

Olet tehnyt töitä monessa eri projektissa. Miltä tällainen työskentely on tuntunut?

Mun mielestä se on mukavaa. Välillä se voi olla haastavaa, mutta toisaalta jokaisesta projektista oppii asioita mitä voi hyödyntää muissakin projekteissa. Kaikista kampanjoista oppii vähän erilaisia asioita ja ne opettaa eri tavoilla.

Onko joku projekti ollut erityisen mieluinen?

Kaikissa on ollut hyviä puolia, mutta mun lemppareita on ollut Kauppakamareihin liittyvät projektit. Olen tehnyt Etelä-Pohjanmaan kamarille koulutusmyyntiä ja Oulun kauppakamarille mainosmyyntiä. Koulutusmyynnissä pääsee auttamaan henkilöitä löytämään heidän omat tarpeet ja asiakkaat saa koulutuksissa avaimia oman tekemisen kehittämiseen. Mainosmyynnissä taas on mukavaa, että asiakaskunta suhtautuu myönteisesti Kauppakamarin toimintaan ja vastaanotto on älyttömän hyvää. Molemmissa pääsee työskentelemään erilaisten ihmisen ja yritysten kanssa, mikä on tosi palkitsevaa.

Minkälaisia taitoja työssäsi tarvitsee?

Sinnikkyyttä. Positiivista ajattelua, siten että osaa kääntää vaikeistakin tilanteista ratkaisuja ja hyviä juttuja. Pitää olla myös valmis kohtaamaan omat kehittämistarpeet, jotta pystyy viemään itseään eteenpäin.

Mitä taitoja olet Novialla oppinut, mistä on hyötyä tulevassa elämässä?

Täällä on oppinut kommunikoimaan tosi erilaisten ihmisten kanssa. Olen oppinut sekä lukemaan ihmisiä ja tilanteita, sekä sitä miten kulloinkin kannattaa toimia. Myös erilaisia vaikuttamisen keinoja olen oppinut, eli miten pienillä asioilla voi viedä asioita oikeaan suuntaan. Kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä on myös monessa mielessä oppinut paljon – väkisinkin.

 

Saralle haetaan muuten työkaveria hoitamaan mm. koulutusmyyntiä. Jos etsit tämän kaltaisia työtehtäviä, käy jättämässä työhakemus ja tule keskustelemaan minkälainen työnsisältö sinulle voidaan räätälöidä.