Novian tarina

Alkutaival lehdenkustannusta ja mediamyyntiä

Tässä muutama merkkipaalu yli 30-vuotiaan Novia Finlandin tarinasta. Koko Novian tarina kaikkine yksityiskohtineen löytyy täältä.

Novia Finland Oy on perustettu 1986. Alkuvaiheessa liiketoiminta perustui Oulun Kauppakamari -lehden kustantamiseen sekä sen ilmoitusmyyntiin. Mainosmyyntiä tehtiin muillekin lehdille ja tilaustyönä toteutettiin henkilöstö- ja asiakaslehtiä.

1990 -luvulla käynnistetään telemarkkinointiliiketoiminta

Syksyllä 1992 aloitettiin varsinainen telemarkkinointiliiketoiminta. Alkuvuosina myytiin mm. WWF:n tukituotteita ja Oulun Puhelin Oy:n puhelinvastaajapalvelua kuluttaja-asiakkaille sekä kaukopuheluliikennesopimuksia yritysasiakkaille. Oulun Kärppien kanssa aloitettiin yhteistyö ilmoitusmyynnillä Kärppä-lehteen ja ottelulippupakettien myynnillä. Lehdenkustannusta ja ilmoitusmyyntiä tehtiin yhä ja ensimmäinen pelastushelikopterin varainhakintatoimeksianto aloitettiin.

2000 -luvulla kasvua ja uusi nimi

Novia sai pääosakkuuden myötä pikkuveljen, kun Futuron Business Solutions Oy perustettiin. Futuron ryhtyi edelleenkehittämään Novian toiminnanohjausjärjestelmään pohjautuvaa myynti-tilaus-toimitus -ohjelmistoa. Sisaryhtiö Oulu Media Oy perustettiin keväällä 2004. Pelastushelikoptereiden varainhankinta laajeni, kun useat toimijat olivat panneet merkille Novian tehokkaan varainhankintaprosessin. Yhtiön keskeisimmät liiketoiminta-alueet olivat lehdenkustannus, mediamyynti, varainhankinta sekä urheilumarkkinointi.

Yhtiön nimi vaihdettiin vuonna 2007 Norpress Oy:stä Novia Finland Oy:ksi.

Kehityshankkeita ja palkintoja

Henkilöstön hyvinvointi ja työilmapiirin kehittäminen ovat aina olleet Novian keskeisiä painopistealueita.  Vuonna 2009 Novia osallistui Suomen Parhaat Työpaikat -kehittämisohjelmaan (GPTW). Tutkimukseen osallistuttiin viitenä vuonna (2009-2013) ja joka kerta sijoitus oli kymmenen parhaan joukossa, kovimmat sijoituksen ollessa viides vuonna 2012. (Suomen Parhaat Työpaikat)

2010 Novia osallistui kansainväliseen Contact Center World:n kilpailuun, josta kotiin tuomisina oli niin ikään parhaan yrityksen palkinto – toimialan maailmanmestaruus yleisessä sarjassa! (ContactCenterWorld)

Elokuussa 2011 yritys huomioitiin Oulun seudun Virkein Virma -palkinnolla ja lokakuussa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ry palkitsi Novian Vuoden Yrittäjä -palkinnolla.

Novia nyt ja tulevaisuudessa

Tällä hetkellä Novia on innovatiivinen myynnin, markkinoinnin ja asiakashankinna palveluyritys. Toimimme Oulussa noin 30 henkilön voimin. Tuotamme vankalla kokemuksella puhelinmyynnin palveluita, asiakastarvekartoituksia, buukkausta sekä ulkoistettua asiakaspalvelua. Tarvittaessa yhdistämme palveluidemme keinovalikoimaan erilaisia digitaalisen markkinoinnin ja markkinoinnin automaation työkaluja, jotka tuottavat entistä parempaa lisäarvoa asiakkaillemme.

30 vuoden kokemuksen myötä me novialaiset olemme vahvoja ja alati kehittyviä ammattilaisia, jotka tekevät töitä tosissaan, mutta rennolla otteella ja pilke silmäkulmassa. Odotamme innolla, mitä seuraavat 30 vuotta tuovat tullessaan!

Lue Novian koko tarina Ota yhteyttä